0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

The City

Editorials & Style

New York: Staden som aldrig sover, staden som vi alltid längtar till. Vi har besökt några av de hetaste områdena för att fota höstens starkaste mode. Samtidigt passar vi på att tipsa om några platser du inte får missa om du besöker New York.

Soho har gjort sig känt som New Yorks främsta shopping- och middagsstadsdel. Här samsas stora varumärkens butiker med mindre affärer, flådiga hotell och charmiga caféer. Området är inte stort, men det finns så mycket att se och uppleva att du lätt kan spendera en hel dag av shopping och bra häng i Soho. Namnet Soho kommer från att området ligger ”South of Houston Street” (uttalas Hawston) och är även en referens till området i London med samma namn. Sättet att döpa området blev snart en trend: Tribeca betyder Triangle below Canal Street, Nolita står för North of Little Italy. Gjutjärnsdistriktet, som i dag ligger i Soho och Tribeca växte fram från mitten av 1800-talet. Gjutjärnet gjorde att man kunde ha större fönster och luftiga lokaler. Här låg många industrier. På 1930-talet låg stadsdelen nedsliten och övergiven och blev snart en tillflykt för konstnärer, vilket gav den fick nytt liv. På 1990-talet hade stadsdelen förvandlats åt det eleganta hållet med high end shopping, spas och boutiquehotell.


Ät
Lobster Roll är en maträtt som känns väldigt amerikansk. Så varför inte stanna till hos Ed’s Lobster Bar och prova en excellent variant av denna rätt? Här finns även en rad andra kreativa rätter med hummer, vad sägs om hummerburgare, hummergallette eller hummerravioli?

222 Lafayette Street
Bredvid Ed’s Lobster bar ligger Jack’s wife Freda, ett härligt frukost-lunch-brunch-ställe. Här kan du få vänta ett tag, så kom inte alltför hungrig. Gå hit, skriv upp dig på en lista, och utforska sedan Soho medan du väntar på ett bord. 224 Lafayette Street.

Stans bästa tacos hittar du på Tacombi. Tacombi började sin resa med att sälja tacos från en gammal Volkswagenbuss i Playa del Carmen. Nu kan du få en bit av Mexico på Manhattan. 267 Elizabeth Street.

The Gold Bar i Soho är en ganska spårad och glammig bar som är helt inredd i guld, med stora kristallkronor hängande från taket. Perfekt att besöka efter en middag. 389 Broome Street.

Housing Works Bookstore Café
Ett litet vattenhål att smita in på om gatulivet blir för hektiskt. Fika och botanisera mellan mer eller mindre välkända boktitlar. Mysig inredning och skön atmosfär, även om du inte är på bokläsarhumör. 126 Crosby Street.

Lower East Side var för många emigranter bland det första de såg av Amerika efter att det passerat Ellis Island. Området har formats av alla olika folkgrupper som bosatt sig här genom åren: befriade afrikanska slavar, irländare, syditalienare, östeuropéer och judar. På senare år även puertoricaner, mexikaner, kineser och andra asiater. Melting pot är ett ord som ligger nära tillhands. I dag sörjer många gentrifieringen (det vill säga att området genomgår en statushöjning där medel- och överklass flyttar in och med dem en annan typ av boutiquer och restauranger), men ännu har området inte hunnits kommersialiseras i större utsträckning eller upptäckas av mainstream-turisten. Lower East Side är i dag känt för sina många barer, små restauranger, indieklubbar och vintagebutiker.

Missa inte
Brillorm Är du en av dem som tycker att man inte kan ha för många solglasögon, eller vanliga glasögon för den delen? Då ska du besöka Fabulous Fanny´s, som säljer vintagebrillor. Här kan du garanterat hitta något unikt! 335 East 9th Street

Ät
Katz’s Delicatessen öppnade 1888 och har rykte om sig att servera New Yorks bästa pastramimackor. Vill du ha mycket pålägg, se till att dricksa personalen! På helgerna ringlar sig köerna långa här, så ett tips är att gå hit en vardag. 205 East Houston Street.

Russ&Daughter’s är även det en institution på Lower East. Sedan 1914 har de serverat diverse läckerheter, och är i dag nog mest kända för sin laxbagel. 179 East Houston Street.

Gillar du vegetariskt ska du spana in Dirt Candy. Krögaren Amanda Cohen ser till att du får riktigt bra vegetarisk mat. Så bra att en fullsatt restaurang inte hör till ovanligheterna. Och när det är fullsatt kan man behöva neka en gäst. Till exempel kan man neka Leonardo di Caprio, vilket Amanda gjorde vid ett tillfälle. Nu har restaurangen flyttat till större lokaler så vi får hoppas att hon slipper neka fler. 86 Allen Street.

Krubba och klubba
Beauty & Essex ser inte mycket ut från gatan, eftersom entrén är en pantbank. Gå igenom den och du möts av en fantastisk atmosfär och flera våningar inredda med bland annat stora lyxiga soffor och fåtöljer. Maten delar du med ditt sällskap, så ju fler ni är, desto mer underbar mat får du smaka. Vid ett på natten öppnar nattklubben på andra våningen och håller öppet till sex på morgonen. 146 Essex Street.

Bo bra
På The Ludlow Hotel har rummen handgjorda sidenmattor och handgjorda marockanska lampor samt badrum med en regndusch i marmor. Här ska du inte bo om du bara har hotellrummet som förvaring av shoppingpåsar, här vill du dröja kvar både vid frukost, i gymmet och drinken innan maten. Och inte minst för den magiska utsikten över New Yorks skyskrapor och broar.

Meat packing district Området som blev stekhett för några år sedan, då bilder på modeller och stjärnor som festade i de gamla slakt- husen spreds över världen. Området ger fortfarande ett ganska ruffigt intryck med sina slitna industribyggnader. Men här trängs dyra affärer, klubbar och restauranger.

MISSA INTE Chelsea Market Du får inte missa en tur i denna charmiga food court/shopping mall. Även om du varken är hungrig eller shoppingsugen är det värt att flanera genom den lilla gallerian och titta på alla små butiker, restauranger och charmiga skyltar. 75 9th Avenue.

High Line Park
Den upphöjda järnvägen för godståg förföll i många år. Tills den renoverades och omvandlades till en populär park.

The Standard I ena änden av High Line ligger hotellet The Standard. Här besöker vi allra helst nattklubben The Bain. Om vi får komma in, vilket tyvärr inte är troligt. Det är en grästäckt rooftop bar med vidunderlig utsikt, kända dj:ar som spelar och en pool. På The Standard finns även flera andra restauranger och barer, väl värda ett besök. 848 Washington Street

Ät och drick Besöker du New York en varm dag vill du inte missa Fryingpan, en pråm på Hudson River som serverar burgare och öl på sommaren, en superhärlig oas under varma dagar. Pier 66 Maritime

Santina är kanske New Yorks just nu hetaste italienska restaurang. Belägen under High Line Park i vad restaurangen själva kallar ”what used to be the coast of Manhattan”. Här råder ofta feststämning vid borden och det skadar ju inte att man har en spännande meny, långt ifrån italienaren på hörnet hemma i Sverige. 820 Washington Street

Buddakan är så mycket mer än en fantastisk restaurang som serverar asiatisk mat. Den huserar i en mörk, häftig lokal med högt i tak och magiska takkronor vilket skapar en påtaglig stämning. Medan du väntar i baren rekommenderar vi starkt att ta en drink i baren, du kommer inte ångra dig. Restaurangen ligger i Chelsea Market. 75 9th Avenue

Konst
Whitney Museum of American Art är ett nyöppnat konstmuseum som blivit enormt populärt. Här visas samtida amerikansk konst, museet har dessutom ett fantastiskt läge mellan High Line Park och Hudson River. 99 Gansevoort Street

Tribeca betyder alltså ”Triangle below Canal Street”. Det ligger intill Soho och många av de karakteristiska gjutjärnsbyggnaderna i Soho kan du även hitta i Tribeca. Många av de äldre lokalerna har i dag omvandlats till bostäder och affärer och i dag är Tribeca ett mer välbärgat område, som bland annat är känt för att Jay Z och Beyonce bor där. Är du filmfantast känner du säkert till Tribeca Film Festival.

Missa inte 9/11 Tribeca påverkades starkt av elfte september, Twin Towers låg precis intill området, som evakuerades på grund av all rök och aska efter attacken. Inte långt efter attacken meddelade Robert de Niro (som också bor i området) bildandet av Tribeca Film Festival, för att fira New York som ett centrum för film och för att turister skulle hitta tillbaka till downtown. 2002 hölls första festivalen, och hålls sedan dess årligen.

Ät och drick Du vill inte missa ett besök på Smith & Mills. Inte många turister hittar till den här ”hål i väggen”- restaurangen och baren som för tankarna till något mellanting mellan garage och lada. Det finns ingen skylt, men har du rätt adress känner du igen den på garagedörrarna i trä. 71 North Moore Street.

Tiny’s and the bar upstairs ligger mitt i Tribeca och sticker verkligen ut i gatubilden – med sin litenhet. Det lilla rosa huset i tre våningar är från 1810 och de olika rummen har renoverats varsamt. Här kan du äta både frukost, brunch, lunch och middag, från en meny som får det att vattnas i munnen. 135 West Broadway.

Mystery Room Om du vill ha en alternativ aktivitet till shopping och barhäng, kolla hit! På Mystery Room stängs du in i ett rum med 9 andra. Med hjälp av olika ledtrådar ska ni lista ut hur ni ska ta er ur rummet. Ni har en timme på er. Nedräkningen börjar. Tick tack … 139 Centre Street.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta