0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

Copenhagen Fall

VÅRGRUSETS KNASTER ÄR BORTA där vi går kullerstensgatorna fram. Take away-kaffet värmer händerna och valet att slänga en tunnare rock över axlarna känns helt rätt. Välkommen att möta hösten i Köpenhamn tillsammans med oss! Förutom höstmode kan du läsa om våra favoritrestauranger och caféer.

CENTRAL HOTEL & CAFÉ

Central Hotel og café på Tullinsgade 1 har kallats världen minsta hotell och med endast ett rum så vågar vi påstå att det är svårslaget rekord. Byggnaden, som är över 100 år, var från början en skomakarverkstad med tillhörande minilägenhet men rymmer nu, förutom dubbelrummet på våning två, ett av områdets mest populära caféer.

APOLLO CAFÉ & BAR

Det relativt nyöppnade Apollo Café och Bar hittar du på vänster sida av innergården som leder fram till Kunsthal Charlottenborg. Endast ett mediokert stenkast från turismens Nyhavn men så pass skyddat att du varken hör sorlet från tillresta flanerare eller känner pølsedoften från korvkiosken på trottoaren utanför. Missa inte deras havregrynsgröt oavsett vilken tid på dygnet du är här. Den är magisk!

ATELIER SEPTEMBER

Två kvarter från Kongens Nytorv och ett par tre trappsteg upp från Gothersgade 30 ligger Atelier September. Flitigt porträtterat i mode- och livstilsbloggar, du har med största sannolikhet sett deras avokadomacka i fler än ett Instagramflöde, och ett självklart frukost- och lunchhak för den medvetne köpenhamnaren. Knip en fönsterplats för Köpenhamns bästa streetstylespaning!

AMASS RESTAURANG

Det finns närodlat och så finns det NÄRodlat. På Ammas Restaurant blickar du inte bara ut över Köpenhamns landmärke Den lille havfrue, du har dessutom den 600 kvm stora odlingsträdgården i direkt anslutning till matsalen. Restaurangen leds av Nomas för detta chefskock Matthew Orlando och på menyn står helt enkelt det som är moget för dagen.
Den 736 kvm stora lokalen inryms i Burmeister & Wains gamla skeppsvarv och här har ägaren Matthew samarbetat med det danska varumärket GUBI som fyllt lokalen med klassiker såväl som specialdesignade och skräddarsydda möbler, lampor och detaljer.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta