0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

20% OFF HUNDREDS OF BRANDS     #MOREYOU

Inspiration

Christopher Mason - Los Angeles Native

Editorials & StyleYES. LOS ANGELES. Det är något alldeles särskilt att betrakta en stad som vaknar. Alla städer har liksom sina egna rutiner. I Paris ser du långa köer utanför stadens bästa boulangerier, långt innan arbetsdagens första mejl skickats. I New York stånkas det på fulla tunnelbanor, och med största sannolikhet hinner någon annan spilla sin to go-kaffe på dig innan du själv gör det. Los Angeles, och kanske i synnerhet Santa Monica’s, morgnar är något helt annat. Redan vid 06.00 ser vi kostymklädda män strosa ner till stranden för att ta sig en morgonsurf. På gräsplätten bakom stranden ligger yogamattorna kant i kant. Det är omöjligt att inte bli en del av lugnet.


Handla produkterna ur filmen


VI DROG TILL LA för att fortsätta vår native-serie, där vi besöker olika lokala profiler i deras naturliga miljöer. Idag äter vi frukost med Chris Mason på Amara Kitchen i Highland Park. En härlig sak att göra en solig morgon i Los Angeles och Chris är som han ser ut – en himla trevlig kille. Hans stil är ”very simple”, som han själv beskriver det.
– I always like to think that if I’d appear in any decade, I would still blend in and be fashionable. I’m all about the fit and the quality rather than what’s trendy. You know, despite working in fashion for like ten years, I was never really into it until recently. I guess as you get older you start to find brands and designers that suit you rather than the general trend. And you wear it because you like it, säger Chris.


HANS ATTITYD till kläder syns. Det är stilsäkert och bekvämt, med pondus. Chris har jobbat som modell i tio år och bor i ett fint Mid Century Modern-hus i Highland Park tillsammans med sina hundar Goose och Linus. Han var också hunken i den där Selena Gomez-videon med 190 miljoner visningar, sånt räknas här i Los Angeles. Om Portland hade en distinkt avsaknad av Pinterestmoodboards känns Los Angeles aningen mer tillrättalagt. Showbusiness-kulturen i staden har satt sina spår vilket gör att behovet att synas är stort för många. Mer än hälften av Los Angeles invånare är inflyttade, precis som Chris själv.
– I moved to LA from San Diego to work as a model, säger han.
Och det är han inte ensam om. Han är inte den första som flyttat till Los Angeles för att prova lyckan och lär heller inte vara den sista. Det hela gör dock att det blir en enorm press på alla att hela tiden stå ut i mängden, synas och höras. Har du gjort något bra ska alla veta det. Men i vanlig ordning finns det också en annan sida av myntet. LA-surfstilen, som överlevt sedan 60-talet, är nämligen raka motsatsen till den annars så tillrättalagda vibben.
– You’ll see a lot of vintage denim and printed tee’s around this town. I’d say that’s probably the most iconic LA style, säger Chris.
Stilens syns i överflöd i de mer strandnära stadsdelarna som Santa Monica och Venice, men återfinns också utspritt i Los Angeles överlag. En annan detalj man snabbt noterar är hälsotänket.
– It’s almost like an Island culture. There’s a lot of emphasis on health and fitness. General quality of life, basically.
För om du gör du dig mödan att surfa och yoga i ottan är du oftast inte så sugen på ribs till lunch. Organic, non GMO, beets och kale är alla ord man bör behärska utan besvär för att kunna äta lunch i LA.

LOS ANGELES är dock en stad med många ansikten.
– My favorite part of LA is the east side. But Los Angeles is such a big city, compared to like Manhattan, it really puts some separation between the neighborhoods. You can drive for like 15 minutes and it feels like a completely new city, berättar Chris. En sanning med modifikation, då faktum är att om du kör i 15 minuter i LA antagligen är kvar på samma plats du startade på grund av den enorma trafikmängd staden dras med. Men poängen är fortfarande sann. Bor du i Arts District – hipsterns mecka, ser du antagligen stranden ganska sällan och bor du vid stranden rör du dig inte mot down town om du inte måste.


VAD ÄR DET då med Los Angeles som alla älskar? Vad är anledningen till att just denna stad romantiseras i film efter film? Det kan vara klurigt att sätta fingret på, men att det är någonting är nästan alla överens om. Det är som att summan av allas livsstilar smittar av sig på en själv. Det går faktiskt att surfa och jobba på kontor och det går att öppna en frisersalong i en husvagn på stranden. När befolkningsmängden är så stor och diversierad kommer du alltid hitta vänner, kunder och partners som passar perfekt för just dig. Det ger en otrolig frihet till individen och uppmuntrar alla att satsa på precis det de vill, fullt ut. Det är tacksamt att ryckas med i och förhöjer ens egen semesterupplevelse. Glöm dock inte att packa med det öppna sinnet i resväskan. Utan det missar du halva upplevelsen.


I always like to think that if I’d appear in any decade, I would still blend in and be fashionable.


FUN FACT: Instagram har på senare år bubblat upp som ett fullgott budgetalternativ till en flygbiljett. Hashtagen #LA har i skrivande stund 31 miljoner posts, vilket innebär att i princip varje gatukorsning finns att beskåda från soffan i vardagsrummet.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta