0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Castor Pollux SS17

Editorials & Style

Castor Pollux SS17-kollektion hämtar inspiration från området kring Champagne och dess lugna lantliv som regionen präglas av. Det som utmärker kollektionen är mixen mellan 20-talets sofistikerade franska vingårdsägare och upptäcktsresande och det tidiga 70-talets excentriska lätt rebelliska bohem.

Foto: Damon Fourie
Retusch: Stefan Snyman

KOLLEKTIONEN för SS17 består av plagg med en del franska safari- och arméinfluenser men i ny tappning och med nytänkande materialval vilket ger kollektionen ett avslappnat men samtidigt elegant uttryck. Det förekommer även en del flörtar och influenser hämtade från den franska rockscenen under tidigt 70-tal.

FÄRGPALETTEN i kollektionen domineras av en typisk fransk brunskala av champagne, cognac, nougat och kalk som mixas med olika nyanser av blått som dimblå, indigo samt marinblått. Vävda tyger i linne, bomull och sidenblandningar syns i olika strukturer och ganska glest vävda tyger som t ex säckväv, grenadin och meshbindningar. Andra material som återfinns i kollektion är mocka, lammnappa och nubuck av finaste kvalitet. Rutiga franska bordsdukar, bredrandigt, psykedeliska paisleymönster, olika typer av denim och intressanta injektioner av 70-talsblommor är några av säsongens vassaste mönster.

CASTOR BY CASTOR POLLUX är underlinjen till Castor Pollux. SS17-kollektion hämtar inspiration från det vardagliga livet i området kring Champagne under 20-talet. Kollektionen innehåller även inslag från 70-talets rock– och hippiekultur och den då rådande kollektiva livsstilen.

FÄRGPALETTEN består framförallt av champagne, creme brulée, nougat och blå nyanser. Vävda tyger med ruggad yta, hopsackväv, linne- och bomullsblandningar och denim är vårens starkaste material. För att få till rätt patina och autentiska look har en stor del av kollektionens skinnplagg, vävda och stickade delar genomgått behandlingar som bland annat innefattar olika typer av infärgningar samt olje- och stentvätt. Rutiga franska bordsdukar och pyjamasränder tillsammans med paisleymönstrat och romantiska franska blommor utgör mönsterbilden i vår.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta