0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Castor by Castor Pollux Line

Editorials & Style

Inför Höst/vinter 2016 tar oss de två romerska tvillingarna Castor och Pollux oss till Caledonia.

Foto: Miriam Glans
Modell: Simon L
Styling: Henric Dahl
Hår & Make: Patricia Dovmyr

INSPIRATIONEN FÖR CASTOR by Castor Pollux FW 2016 är således hämtad ifrån ett territorium av romarriket vilket romarna kallade för Caledonien. Idag är Caledonen mer känt som Skottland och år 84 år e Kr besegrade romarna Caledonierna och intog ett område i Nordöstra Skottland.

DE FÖRE DETTA gruvorna, varven vid hamnarna och ångloken på järnvägarna under slutet av 1800-talets Skottland har gett inspiration till årets tema. På den tiden då de skotska arbetarna ofta jobbade i kavaj och skjorta. I många fall var tygerna hemvävda och tygerna blev smutsiga av olja och kol då de dagligen utsattes för detta. Vi har således försökt återskapa detta i våra tygval och stentvättade tyger för en autentisk patina. Konfektionen är okonstruerad, skjortorna har mjuka kragar eller är kraglösa. Kollektionen består av borstade oxfordtyger, nepstyger, hop-sack, chambré och
strukturtyger i denim. Mönsterbilden är typiskt brittisk men där den sedvanliga lite preppylooken och färgskalan tonats ner och fiskbensmönster, glenncheck och storrutor tvättats ned eller på annat sätt fått en patina. Färgskalan är sparsmakad och kall och består av indigo blått, navy, beige och brun.

En dressad work-wear look för den yngre stilmedvetna denimkillen som har vuxit ur t-shirten.

Se mer inspiration från Castor Pollux på Fashion Week här.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta