0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Inspiration

Castor Pollux Line

Editorials & Style

Inför Höst/vinter 2016 tar oss de två romerska tvillingarna Castor och Pollux oss till Caledonia. Inspirationen för Castor Pollux FW 2016 är således hämtad ifrån ett territorium av romarriket som romarna kallade för Caledonien.Idag är Caledonien mer känt som Skottland och år 84 år e Kr besegrade romarna Caledonierna och intog ett område i Nordöstra Skottland.

Foto: Miriam Glans
Modell: Alexander Bechet
Styling: Henric Dahl
Hår & Make: Patricia Dovmyr

DENNA SÄSONG har de skotska kala höglandet med dess karga majestätiska berg som omfamnas av de atlantiska vindarna fått tala för säsongens färger. Även dem många tegel klanslotten har fått sätta sin nyans till det lite melankoliska dova färgtemat”.

Färgerna denna säsong är olivgrönt, mörk buteljgrön, tegelstensröd, whiskybrun, mörkbrunt och marinblått och ärttörnsgull.

DE ANRIKA ARISTOKRATISKA sporterna och traditionerna i Skottland har gett inspiration till många av de plaggdetaljer, mönsterbilder och materialval som presenteras i årets kollektion. Kollektionen presenteras bland annat i modifierade rävjakts kavajer, uppdaterade skotska rutor och fiskbensmönster samt en del romerska mönster. Materialen i konfektionen är mestadels ull- och bomullsflaneller och bouclé samt en del lammskinn i olika utföranden som nubuck, mocka och nappa. De kontemporära mer tematiska skjortorna i denna kollektion presenteras i en hel del oxford och flanell som har sitt ursprung i Skottland, medan de klassiska skjortorna presenteras i klassiskt gentlemannamanér. Stickade plagg presenteras i Merino och Kashmirblandningar.

En moderniserad countrystyle look med innovativa och uppdaterade siluetter och materialval för den sanna konnässören. Se allt från Castor Pollux här.

Sharing is caring

  Dela     Tweeta