0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Övriga textila certifieringar

Bluesign®

Är en internationell organisation som ställer krav på ansvar för miljö, hälsa och säkerhet inom produktionskedjan. Systemet är baserat på kriterier gällande resursanvändning och eliminering av farliga kemikalier innan produktionen startar samt säkerställer och kontrollerar miljövänlig och säker produktion. Resursåtgången av vatten och kemikalier granskas under hela processen. Bluesign® har 5 grundprinciper som baseras på hållbar användning och förbrukning inom; resursproduktivitet, konsumentsäkerhet, vattenemission, luftutsläpp samt hälsa och säkerhet.

Bluesign® har 2 olika klassificeringar:
Klass 1: Bluesign® Product. Den försäkrar att hela varan från tyg och även tillbehör som tråd, knappar och blixtlåst samt etiketten uppfyller kriterierna.
Klass 2: Bluesign® Approved. Den används till tyger som säkerställer att minst 90% av innehållet uppfyller kraven.

 

OEKO-TEX Standard 100®

Är ett test- och certifieringssystem för textila produkter i alla produktionsled. Oeko-tex granskar så att produkterna inte innehåller hälsofarliga ämnen som är reglerade inom EU:s REACH kandidatlista över förbjudna ämnen. Oeko-Tex är en humanekologisk märkning. Oeko-tex har 4 klassificeringar baserade på tester utifrån textiliernas användningsområden. Ju mer hudkontakt och känsligare hud, desto högre humanekologiska krav måste uppfyllas. Klass 1 testas enligt de allra strängaste kriterierna.

OEKO-TEX Standard 100® har 4 olika certifieringar:
Klass 1: Testas på textilier och textila leksaker för barn upp till 3 år som exempelvis underkläder, sparkbyxor, bäddutrustning, tygleksaker, etc.
Klass 2: Testas på textilier som kommer i direkt hudkontakt med en stor del av sin yta som exempelvis underkläder, sängkläder, frotté, skjortor, blusar, strumpor, etc.
Klass 3: Testas på textilier som inte alls eller bara med en mindre del av sin yta kommer i kontakt med huden som exempelvis jackor, rockar, mellanlägg etc.
Klass 4: Testas på inrednings- och dekorationsmaterial som exempelvis dukar, draperier, möbeltyger, madrasser etc.

*Oeko-tex Standard 100® är en humantoxikologisk märkning och klassificeras inte under A Better Choice.
 

 

 

Bluesign.png           OEKO-TEX Standard 100.png