0

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

 • 1-3 dagar leverans

 • 30 dagars returrätt

 • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
 • 1-3 dagars leverans
 • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Grooming Certifieringar

Ecocert

EcoCert är det största certifieringsorganet i Europa och USA. De kontrollerar och granskar innehållet i produkten från råvara, produktion och förpackning inom kosmetika. En produkt som är EcoCert-certifierad innebär inte per automatik att den är 100% ekologisk. Kraven ger nämligen utrymme för att produkten kan till 5% av innehållet bestå av syntetiska eller onaturliga ingredienser.

Kriterier:

 • 95% naturliga ingredienser, varav 10% måste vara ekologiska. Vatten räknas som en naturlig ingrediens.
 • Att produkterna inte är testade på djur.
 • Att förpackningen är biologiskt nedbrytbar.

Soil Association

Soil association är Storbritanniens största ekologiska certifieringsorgan. Certifieringen betraktas rent allmänt som en synnerligen strikt och sträng standard för certifiering av ekologiska och naturliga varor. En vara märkt med ”Soil Association Organic standards” måste minst innehålla 95% ekologiska ingredienser.

Kriterier:
Klass 1: Ekologisk: måste innehålla minst 95% ekologiska ingredienser.
Klass 2: ”made with xx% organic ingredients”: måste innehålla minst 70% ekologiska ingredienser. Vatten är inte inkluderad.

CosmeBio

Cosmebio är en fransk organisation som sedan 2003 granskar innehåll och produktionens påverkan på miljön. Produkterna får inte testas på djur och får inte innehålla syntetiska dofter.

Kriterier:

 • Cosmetique Eco: minst 95 % av ingredienserna av naturligt ursprung, varav minst 5% måste vara ekologiska. Max 5% av ingredienserna får vara syntetiska.
 • Cosmetique Bio: minst 95% av naturligt ursprung, 10% av dessa måste vara ekologiska. Max 5% av ingredienserna får vara syntetiska.

NaTrue

NaTrue är ett fristående europeiskt certifieringsorgan med mål att skapa en internationell standard. NaTrue arbetar för att öka medvetenheten om värdet av naturliga ingredienser för konsumenten och miljön.

Kriterier:
Klass 1: NaTrue Organic Cosmetics – ekologisk naturkosmetik: produkten måste vara 100% naturlig och 95% av ingredienserna måste vara ekologiska.
Klass 2: NaTrue Cosmetics With Organic portions – naturkosmetik med ekologiska ingredienser: produkten måste innehålla minst 90% naturliga ingredienser och 70% av ingredienserna måste vara ekologiska.

USDA Organic

USDA står för United States Department of Agriculture och bedrivs av det amerikanska jordbruksverket.

Kriterier:
Klass 1: USDA 100% Organic: 100% ekologiska ingredienser.
Klass 2: USDA Organic: 95% ekologiska ingredienser.
Klass 3: ”Made with xx% organic ingredients”: produkten måste bestå av minst 70% ekologiska ingredienser.

 

 

 

Ecocert.png Soil Association.png Cosmebio.png NaTrue.png USDA Organic.png