0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Återvinna material

Återvunnen bomull


Det finns flera sätt att återvinna bomull. Antingen kommer det från textilspill i produktionen eller använd textil som får ett nytt liv genom mekanisk återvinning. Det textila materialet som ska återvinnas rivs isär, spinns om till nytt garn och vävs sedan till nya textilier. Med återvunnen bomull minimeras miljöpåverkan genom att undvika resursåtgången av ny råvara samt att det förbrukas mindre vatten, energi och kemikalier. För att bibehålla en god kvalitet måste återvunnen bomullen blandas med andra material för att stärka kvaliteten. För att säkra spårbarheten använder Stayhard certifieringar för återvunnet textilt material som Global Recycling Standard (GRS) och Recycling Claim Standard (RCS).

 

Återvunnen polyester


Polyesterfibern tillverkas av råmaterialet olja som är en ändlig resurs. Återvunnen polyester är ett mer hållbart alternativ som oftast kemiskt återvinns från förbrukade PET-flaskor eller produktionsspill. Fördelen med kemiskt återvunnen polyester är att förbrukat material får chansen till ett nytt liv utan att fiberlängdens kvalitet påverkas. Återvunnen polyester är ett bättre val då nya råvaror inte förbrukas samt att det går åt mindre mängder vatten, energi och kemikalier i tillverkningen. Stayhard använder sig av certifieringarna GRS och RCS för att säkerställa spårbarhet och verifiera innehållet.

 

Återvunnen polyamid


Polyamid är en oljebaserad konstfiber. Återvunnen polyamid kommer ursprungligen från produktionsspill eller gamla fiskenät som genom kemisk återvinning får en andra chans. Fiberlängdens kvalitet är lika bra som vanlig nytillverkad polyamid, därför behövs inga nya material blandas upp för att förstärka den återvunna fibern. Genom att använda återvunnen polyamid minskar Stayhard mängden avfall, ny råvara behöver inte förbrukas och mindre resurser går åt. Stayhard använder sig av certifieringarna GRS och RCS för att säkerställa spårbarhet och verifiera innehållet.