0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Det går inte att undkomma att rakning är en påfrestning på din hud, särskilt i ansiktet där huden är extra känslig. Men det finns produkter du kan använda dig av för att lindra den påverkan som rakning har på huden och samtligt skydda huden från de vassa bladen i din rakhyvel. De enkla knep du kan använda dig av för att få till en mer behaglig och mjuk rakning är att satsa på en bra raktvål, rakkräm, rakgel, ett rakskum eller ett raklödder. Bland dessa produkter är ett rakskum oftast anpassat för dig med stubb och en rakgel passar mannen som har en lite kraftigare skäggväxt med längre hårstrån. De båda produkterna finns till för att ge dig ett extra lager mellan huden och rakhyveln som skyddar, mjukar upp hårstråna och hjälper hyveln att glida lättare över huden.

På Stayhard hittar du flera olika typer av rakgel och rakskum, framtagna och anpassade för de flesta hudtyper. Det kan dock vara bra att välja en variant som är oparfymerad om du har känslig hy. I sortimentet hittar du både rakskum och rakgels som bildar ett fint skum när du kramar ut det och applicerar på huden, samt rakgel som endast bilder en transparent hinna på ditt käkparti. Den sista varianten kan i dessa fall vara ett bra alternativ när du vill få till en noggrann rakning med särskilda konturer. I Stayhards utbud kan du hitta rakgel och rakskum från bland annat Bulldog, Nivea och Gillette.

Rakskum passar till mannen med mindre skäggväxt och rakgel passar dem med grövre skäggväxt. Använder du rakgel eller rakskum under rakning får rakhyveln ett bättre glid, det lyfter skäggstråna och minskar risken för skärsår och hudirritation efter rakning. Det finns rakgel och rakskum som bildar skum när den trycks ut och sen den som läggs som en transparent hinna om huden. De som löddrar hittar man oftast i en cylinderbehållare och de som inte löddrar är förpackade i tuber.