0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Få accessoarer är så stilfulla som en väl matchad fluga, och det är sannolikt därför som den moderna variant som vi känner till idag har burits i över 200 år. Från att tidigare ha associerats med formella tillfällen där svart kostym burits – till att känneteckna ”nörden” under 90-talet – har flugan intagit en helt ny ställning de senaste decennierna. Modemedvetna män vet precis vad vi menar. Idag bärs flugan som en naturlig street-accessoar, till preppy-stilar och högtidliga kostymer. Med andra ord har det kommit att bli ett plagg för folk i allmänhet – och stilmedvetna i synnerhet. På Stayhard hittar du flugor online för alla tillfällen från märken som Marccetti, Amanda Christensen och Tiger of Sweden.

Att bära fluga herr är ingen konst, men många män vågar inte ta steget fullt ut. Du som läser här har dock redan kommit en bra bit på vägen. Sannolikt funderar du kring vilken fluga som passar dig. Svaret är enkelt – utgå från färg och mönster. Generellt bör flugan matchas efter skjortans färg. Till en enkel skjorta funkar alla kombinationer. En tumregel att förhålla sig till är att ljusare skjortor med fördel kombineras med mattare flugor, medan mörkare skjortor passar med färgstarka varianter. En bra bas är en vit fluga och en svart fluga. Mönster är ytterligare ett dilemma många tampas med. Även här brukar kontraster funka. ”Rena” skjortor passar med mönstrade flugor, och mönstrade skjortor passar bäst med enkla färger på flugan. Tänk på att det ofta är riktigt snyggt att bryta mot dessa normer. Inom vissa stilar, exempelvis ”Ivy Style”, är det snarare regel än undantag att bära vågade kombinationer.

En fluga passar perfekt till smoking eller kostym för lite festligare tillfällen, men för dig som vågar ha din egen stil är det också någon ting du kan använda till vardags. När alla andra bär slips kommer du garanterat att sticka ut om du i stället bär en snygg fluga. En fluga är kanske bara en liten detalj, men skillnaden om du bär skjortan med eller utan den är enorm. Med en fluga får du helt enkelt lite mer stil och klass och du kommer definitivt känna dig trendigare. Stayhard har enfärgade flugor i olika färger och flugor med mönster i olika material. 100 % silke eller siden, du väljer själv. När du köper dina nya flugor online från oss får du fria returer. Passa på att komplettera din garderob med det klassiska alternativet till slipsen, för att skaffa dig en stil som är både klassisk och trendig.