0

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer

  • 1-3 dagar leverans

  • 30 dagars returrätt

  • Fri frakt över 499 kr & Fria returer
  • 1-3 dagars leverans
  • 14 dagars ångerrätt

SALE - up to 70%     SHOP NOW

Bälten och hängslen

När kostymbyxorna eller stuprörsjeansen inte sitter som tänkt kommer frustrationen som ett brev på posten. Istället för att köpa nya kläder finns en uppfinning med rötter från fornsvensk tid – bältet. De praktiska fördelarna är bara en del av vad denna accessoar tillför den moderna mannen. Få saker slår ett riktigt snyggt skärp. På Stayhard finns mängder av olika bälten att matcha till dina byxor, shorts och skor. Självklart har vi också hängslen i utbudet för den extra klassiska och prydliga looken. Kolla in vårt utbud med varumärken som Morris, Saddler och Royal Republiq – säg adjöss till dålig passform och hängiga byxor.

De flesta vet skillnaden mellan hängslen och bälten. Men till vilka kläder, och vid vilka tillfällen ska de användas? Låt oss reda ut saken. Bälten funkar till jeans, chinos, kostymbyxor, shorts och i princip alla byxvarianter som har hällor. Däremot ser du alldeles för ofta att bältet matchas ”fel”. Ett tips är att matcha bältet med skorna. Svarta läderskor gör sig bäst med ett svart läderbälte och samma tumregel gäller för bruna färger. Stil handlar dock om tycke, smak och experimenterande så begränsa dig inte – våga testa nya kombinationer. Hängslen då? Generellt passar hängslen bäst till kostymbyxor i olika varianter – alternativt till jeans eller chinos. Färgmatchning är i princip samma som för skärp men tänk på att färgen på hängslena inte bör skära sig mot skjortan. I likhet med ett herrbälte är hängslen lika mycket en accessoar som ett funktionellt plagg och det är svårt att ha för många.

Ett väldigt känd bälte är Orions bälte man kan se på himlen om natten. Orions bälte tillhör en jägare inom den grekiska mytologin, men enligt oss på Stayhard behöver man inte vara en jägare för att få använda skärp! Vare sig du letar efter en ny detalj till outfiten eller något som håller uppe brallorna kan du hitta det här på Stayhard.